Tuesday, August 23, 2011

EL PA


Al tantu, teoria de l´Arte*:


El pa és un regal que la civilització va fer a la humanitat  perquè la lloessin cada dia. Els pobles que saben tractar el pa són rics, civilitzats, intel.ligents, atractius, alts, guapus, atlètics, musculats i tenen autoestima. En canvi, els pobles que no tracten bé el pa són un desastre, a més de lletjos i viuen castigats per la civilització. El món desenvolupat els menysté, menysprea i maltracta, perquè així ho mereixen (per babaus i per no saber valorar els regals de la vida).

- I nosaltres, què fem nosaltres?  quin és el nostre resultat? com ens van les coses? 

Doncs ja ho sabeu, els catalans som els reis del pa de benzinera. Allà on la resta del món hi va a comprar derivats del petroli, nosaltres hi comprem el pa. 

- SACRILEGS!!  Fent això com hem d´anar si no fent tombs i cagant-la pel cami de la història?


Aquí teniu proves irrefutables per a tots els gustos:


. Per als clàssics: Els llatins deien que la civilització arribava allà fins on hi havia l´oli d´oliva, però què és l´oli sense el pa?  res.  El pa acompanya l´oli des de sempre i els romans ho sabien. Fem cas als nostres avantpassats que a més de crear les bases del Dret Civil de Catalunya, els registres, els aqüeductes, les vies, i demés, sabien gaudir dels plaers que els oferia la vida.

. Per als economistes: fixeu-vos, només cal veure el PIB dels països rics i mireu com de bé tracten bé el pa que mengen: destaquen Suècia, Alemanya i França.

. Per als lingüistes: del grec "pas/pasa/pan", voldir "tot". Això no té res a veure, diria, però sempre em va fer gràcia la paraula.

. Per als catòlics: Betlem, la traducció és "casa del pa". Lloc de naixement de Jesús 

. Per als fiòsofs: als Banquets de Plató segur que hi havia molt bon pa. Filosofar sense pa és impossible.

. Per a les noies: no hi ha res com la seducció (activa o passiva) d´un home que en sap de la vida. Si un home valora el pa (bon pa) és un bon senyal, el tio s´ho val.

. Per als nois: arriba el punt on que no sé què dir-vos, perquè a la majoria de vosaltres us va tot bé i no us fixeu en res… així que perquè ho memoritzeu simplificaré l´ordre: PA + BENZINERA = NO.


Conclusió: 


Per refer Catalunya hem d´estimar el pa (i derivats) i hem de recuperar i respectar l´ofici de mestre forner (bé, als altres mestres també).

Perquè el el pa congelat no duu més que desgràcies. Fomenta la mandra, el mal gust, i la baixa exigència. Fa anys que als forns no es treballa de valent, fa anys que tapo els forats de la paret (dels quadres) amb la molla del pa, fa anys que als meus nebots (postissos) enlloc de plastilina els dono molla de pa per fer figuretes i fa anys que el meu gos rebutja menjar-ne les restes. 

No pot ser que a catalunya hi hagi llocs on no hi arribi canalització de gas i si que hi hagi una massa o unes barretes de pa congelat acompanyades d´un fornet elèctric preparats per perpetrar la desgràcia. Necessitem pa de debò a preu raonable (no de forn boutique) i deixar de perdre temps fent porcades amb la farina a casa (persones vençudes que acaben fent pa a casa) i poder treballar pel País.


* Avís: les teories de l´Arte no són aptes per nacionalistes extrems (d´ambdós tipus), ni per mancats de sentit de l´humor (en general).



Fins la propera.

5 comments:

  1. Arte, tens TOTA la raó del món; i contribuisc a la teua teoria, quin galanteig pot excloure la floreta "Estàs més bona que el pa!"?

    ReplyDelete
  2. Teoria irrefutable!!!


    hahahahaha, Paui! Ara la floreta estaria en revisió, almenys caldria determinar quin tipus de pa...



    La desaparició del pa de forn fa que tinguem una generació de joves que no l'han tastat mai, no saben què és i, mancats d'imaginació, no el poden concebre. La població adulta la tenim desmemoriada i és excessivament possibilista...

    Encara hi estem a temps!

    Gràcies Arte!!!

    ReplyDelete
  3. :))

    Gràcies Paui, Gràcies Joan,

    A veure si l´escrit fa efecte i podem tornar a menjar bé i a dir coses tan boniques com aquestes...

    ReplyDelete
  4. més llarg que un dia amb pa congelat...

    ReplyDelete